Konserter

2022

Sommaren står för dörren och ÖrUS avslutar säsongen 2021/2022 med tre härliga konserter

Sommar-rhapsodi med Öresunds Unga Symfoniker.

12 juni i Skanörs kyrka kl 19.00

14 juni på Jordberga slott i Herrskapsstallet kl. 19.00

31 juli på Hamnfestivalen på Limhamn kl. 15.00

Per Engström är dirigent . På konserterna i Skanörs Kyrka och Jordberga medverkar även operasångaren Carry Persson och för första gången får vi också lyssna till solister från orkestern nämligen Eric Zetterholm (violin), Johanna Stavert (cello) och Louise Lind Bouquin (klarinett).**

På programmet står bl a härlig sommarmusik som Intåg i sommarhagen av Peterson- Berger, Midsommarvaka av H. Alfvén, musik av Mozart, Haydn och Rossini samt några av de mest kända operapärlorna.

För övrigt är hösten 2022 indelad i två olika produktioner:

  1. Barn- och Familjekonsert på Palladium den 9 oktober kl 14.00. Lär känna några av de mest kända kompositörerna, deras personlighet och musik! Haydn som älskade bakelser och choklad, den lättretliga Vivaldi som inspirerades av fågelkvitter och Beethoven som skrev musik fastän han inte kunde höra.
    Vi får höra sagor ur barnboken Haydns gräddbakelse berättas av skådespelaren Eva Hovstadius. Sagorna baseras på musikstycken av våra mest kända tonsättare och musiken framförs av Öresunds Unga Symfoniker. Före konserten spelar mindre ensembler från Malmö Kulturskola i foajén.

  2. Julkonsert på Helsingborgs konserthus den 22 december kl 19.00. Även detta året medverkar traditionsenligt dansare från Lunds Dans- och Musikalgymnasium och en stor barnkör sammansatt av körer från regionen.

Orkestern för unga symfoniker

Välkommen med din ansökan!

ÖrUS är en permanent orkester som har många roliga och utvecklande konsertprojekt på programmet.

© 2020 En Grafiker