Information om antagning till ÖrUS.

Antagning till ÖrUS sker genom att du skickar in ett ljudprov där du spelar valfritt musikverk från den klassiska repertoaren på ca 5 minuter med eller utan ackompanjemang. Inspelningen bör vara av sådan kvalitet att den gör dig rättvisa. Om du har en inspelning från en konsert där du är solist kan du gärna skicka in den. Det går också bra med en inspelning du gjort hemma eller i samband med en instrumentallektion. 

Om du hellre skulle vilja länka till ett YouTube-klipp där du spelar solistiskt istället för att skicka in en mp3-fil, så går det naturligtvis också bra. Tänk bara på att klippet ska vara inspelat under det senaste året.
Dirigent, VD från Malmö Nya Musikkonservatorium AB samt handledare från MSO/HSO bedömer inskickat ljudprov/YouTube-klipp samt innehållet i ditt personliga brev och bestämmer därefter vilka som antas till orkestern.

Vi tillämpar detta antagningssätt eftersom vi önskar att de som spelar i orkestern ska vara på ungefär samma musikaliska kunskapsnivå. Då blir det roligt att spela och utvecklas tillsammans.

Varmt välkommen med din ansökan! Fyll i ansökan.

Orkestern för unga symfoniker

Välkommen med din ansökan!

ÖrUS är en permanent orkester som har många roliga och utvecklande konsertprojekt på programmet.

© 2020 En Grafiker